Om klubben

Nacka Aikidoklubb

LEVANDE AIKIDO MELLAN STORSTAD OCH SKÄRGÅRD

Självklart är vi medlemmar i Svenska Aikidoförbundet och har instruktörer som är utbildade av Svenska Riksidrottsförbundet.
Klubben grundades redan 1985 av Lennart Linder, som utan tvekan är en av svensk aikidos verkliga förgrundsgestalter. Lennart dog redan 1996 efter en tids sjukdom och lämnade oss alldeles för tidigt, endast 39 år gammal.

Några personer som över åren gjort en avgörande insats för Nacka aikidoklubb Mikoto är Mats Igelmark (hedersmedlem), Torgny Björk (hedersmedlem) Claes Wikner, Magnus Lindqvist och Zarko Savic.

Idag är klubben en förening med starkt medlemsinflytande och med fokus på träningsglädje, och givetvis aikidons kärna...
Styrelsen och alla instruktörer är betalande medlemmar och arbetar helt ideellt.
Klubbens grundare, Lennart Linder gav alla sina klubbar ett japanskt namn, gärna ett gudanamn ur de äldsta japanska gudasagorna.
Nacka aikidoklubb fick tillägget "Mikoto", - ett litet misstag dock. Mikoto är nämligen ett prefix som I japanskan har betydelsen "Ers majestät" eller "höghet".
Lennart blandade uppenbarligen ihop namnet Susanoo med prefixet. Klubben skulle nog egentligen hetat "Susanoo", - en lite bångstyrig gud I Japans äldsta mytologi. Mycket talar för att Lennart förstod misstaget, men lät det hela bero, Mikoto låter ju bra i svenska öron.
 

 

Klubbens styrelse 2017:

Christina Nyström, ordförande
Sasha Isakov, Kassör
Monika Banach, sekreterare
Kenneth Värlander, Revisor
Carl Haglund, Webbansvarig/LOK-stödsansvarig

Magnus Stockhaus , Ledamot

Föreningsuppgifter
Riksidrottsförbundets föreningsnr: 21981
Svenska Budo & kampsportsförbundets föreningsnr: 629